Eksperymentalno-kulinarna praca w klasie drugiej

Czy w szkole ma być ciekawie? Mniej teorii, więcej praktyki? Proszę bardzo! W ŹRÓDŁACH to nasza codzienność. Zajrzeliśmy w tej sprawie do klasy drugiej.

Każde dziecko kocha słodkości i dobrą zabawę, dlatego październik zaczął sie od własnoręcznego przygotowania smakołyków. Kto by nie chciał zjeść takiego jeżyka:)

DSC05789 DSC05790 DSC05793 DSC05795 DSC05800

Jak kwasy atakują nasze zęby? Jak się przed tym bronić? Na te i inne pytania odpowiedzieli sobie uczniowe podczas ostatniego eksperymentu.

DSC05804 DSC05806 DSC05807 DSC05808 DSC05810

„Zdrowe bo surowe” to hasło dnia 7 października, który stał się dniem chrupania marchewki:) A wszystko zaczęło się od czytanki p.t. „Wstrętna marchewka”. My wiemy nie od dziś, że marchawka jest pyyyyyyyyyyszna!

DSC05813