Kuchcikowo:)

Tym razem klasa startowa przeżywała przygody kulinarne.
Teraz już każde dziecko potrafi zrobić sałatkę owocową według własnego pomysłu:) Takie II śniadanie to istna bomba witaminowa, a satysfakcja wynikająca z własnego wysiłku – gwarantowana.
Kolejna przygoda to żywa lekcja w Restauracji Finezja. Dzieciom bardzo się podobały pięknie nakryte stoły, ale też chętnie poznawały tajniki związane z zawodem restauratora, kucharza i kelnera. Wzięły też sobie do serca zasady savoir-vivre’u. Wcześniej uczyły się nakrywania do stołu i składania serwetek, jednak to co zobaczyły w Finezji przerosło ich wyobrażenia i wzbudziło podziw. Kolejnego dnia chętnie wcieliły się w managerów restauracji, kucharzy i kelnerów. Powstały 4 restauracje: „Kebab”, „Widok-Skierniewice”, „Barcelona” oraz Restauracja Szkocka. Przygotowywanie szyldu, hasła reklamowego, karty dań,  samych potraw oraz prezentacja swoich propozycji zamieniło się w bardzo atrakcyjną zabawę. Dziękujemy Pani  Marcie, która włożyła tyle serca w przygotowanie strojów…Dzieci były zachwycone i podekscytowane.
 W podsumowaniu całego tygodnia pomogła nam „Martynka i 40 kuchcików” oraz wręczenie odznak „Mistrza gotowania i smakowania”.
Kochani rodzice:) Zyskaliście pomocników w kuchni, ale też prawdziwych smakoszy. 
Agnieszka Caban
20160427_094758 20160427_095140 20160427_101903 20160427_101919 20160427_101956 20160427_102043 20160428_123358 20160429_115845 20160429_120847 20160429_122635 20160429_123900 20160429_124746