Tym razem klasa startowa przeżywała przygody kulinarne.
Teraz już każde dziecko potrafi zrobić sałatkę owocową według własnego pomysłu:) Takie II śniadanie to istna bomba witaminowa, a satysfakcja wynikająca z własnego wysiłku – gwarantowana.
Kolejna przygoda to żywa lekcja w Restauracji Finezja. Dzieciom bardzo się podobały pięknie nakryte stoły, ale też chętnie poznawały tajniki związane z zawodem restauratora, kucharza i kelnera. Wzięły też sobie do serca zasady savoir-vivre’u. Wcześniej uczyły się nakrywania do stołu i składania serwetek, jednak to co zobaczyły w Finezji przerosło ich wyobrażenia i wzbudziło podziw. Kolejnego dnia chętnie wcieliły się w managerów restauracji, kucharzy i kelnerów. Powstały 4 restauracje: „Kebab”, „Widok-Skierniewice”, „Barcelona” oraz Restauracja Szkocka. Przygotowywanie szyldu, hasła reklamowego, karty dań, samych potraw oraz prezentacja swoich propozycji zamieniło się w bardzo atrakcyjną zabawę. Dziękujemy Pani Marcie, która włożyła tyle serca w przygotowanie strojów…Dzieci były zachwycone i podekscytowane.
W podsumowaniu całego tygodnia pomogła nam „Martynka i 40 kuchcików” oraz wręczenie odznak „Mistrza gotowania i smakowania”.
Kochani rodzice:) Zyskaliście pomocników w kuchni, ale też prawdziwych smakoszy.
Agnieszka Caban