Kuchnia od kuchni

W środę 10 maja br. klasa startowa zaczęła swoje zajęcia od kuchni – dokładnie od zwiedzania i poznawania zasad przygotowywania posiłków, które codziennie zjadamy w naszej szkole. Dzięki gościnności p. Przemka Kłosińskiego – kucharza, który na co dzień przygotowuje zdrowe i smaczne obiady dla naszych uczniów, dzieci mogły zobaczyć proces przygotowywania posiłków dla dużej liczby smakoszy. Dzieci zajrzały do kuchni, zmywalni, spiżarni, obieralni… Obejrzały wielkie gary z zupą i kompotem, zajrzały do ogromnego pieca, sprawdziły jakie zapasy czekają na kolejne posiłki. Z podziwem patrzyły na pracę osób, które przed świtem rozpoczynają kuchenne działania by zdążyć na czas napełnić głodne brzuszki … Zafascynowani tą pracą niektórzy już zamarzyli by zostać kucharzami:)

Dziękujemy p. Przemkowi oraz przemiłym Paniom kucharkom za oprowadzenie po „swoim królestwie” oraz za codzienny trud aby było nam smacznie i zdrowo:)

Renata Adamala